Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Momentum Cape Argus Pick n Pay Cycle tour

2014-03-10

Efter förra veckans tävling kände jag mig frisk igen och hade 2 bra dagar med träning, sen var det dags igen. I onsdags vaknade jag med en hemsk magsjuka, det blev sängen hela dagen och det lilla jag fick i mig kom samma väg upp igen… Det blev bättre och bättre för varje dag men än en gång var jag osäker på start, fast det är något speciellt med Argus och att tävla överhuvudtaget och det är svårt att säga nej när man så gärna vill köra!

 

Av en annan anledning hade jag lite beslutångest om jag skulle starta eller inte. Tyvärr är Argus känt för sina många krascher, det har varit stora krascher i damklungan de senaste åren och många tycker att det är stor risk att köra, och med Epic bara 2 veckor bort kan det ses som riskfyllt. När vi anlände i Kapstaden på morgonen blåste det så hårt att jag inte kunde värma upp, på ett ställe blev jag tvungen att kliva av cykeln och blåsten tryckte in mig mot en vägg, jag måste erkänna att jag var lite rädd för min egen säkerhet, speciellt som vi skulle starta i en 300 man stor herrklunga!! Jag har nog aldrig haft en så stark känsla av att jag gjorde något som jag senare skulle ångra….

 

Vi startade och det kändes lite farligt i klungan och jag hörde lite krasher här och där, jag lyckades hålla mig ifrån dem och hängde bara med, det är inte mycket annat att göra i en så stor klunga, jag såg bara de andra tjejerna lite här och var. När vi kom till Smitswinkel, där det vanligtvis spricker upp, satt jag med långt fram och åkte bakåt i klungan när vi närmade oss toppen, klungan var då väldigt utspridd och jag fick problem att hänga med i den höga farten på platten. Jag kom tillbaka till huvudklungan men snart efter sprack det upp framför och jag hade inte kraft att ta mig tillbaka. Jag visste då att jag hade 4 tjejer framför mig och jag lyckades passera en av dem i dagens längsta backe och lyckades komma i mål på en 4e plats. På något sätt kändes det som att benen kändes bättre när klungan var borta…;) För första gången under mina Argus lopp har alla tjejer kommit in en och en, det var ingen spurt för någon plats.

 

Jag var så otroligt glad att komma i mål helskinnad och dessutom vann jag kombinationstävlingen för Argus MTB och LVG.

 

Så idag, måndag, var jag iväg till Kapstaden på prisutdelning och senare på eftermiddagen spenderades 3 timmar tillsammans med gänget från Svenska Bicycling i Jonkershoek för intervju och fotografering!

 

Nu ska jag vara helt frisk fram till Epic och vi ska ha en toppenbra tävling!!

Lite nervöst och kallt innan start...

Intervju i direkt TV innan start.

Argus prisutdelning på måndag morgon. Jag 4a, Anriette 2a, Cherise 1a, Ann-li 3a och Carmen 5a.

Vinnare av Combipriset

Fotografering med Bicycling i Jonkershoek

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)