Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Oturlig start på det nya året

2013-01-22

Det blev inte mycket till tävling på årets första tävling. Attakwas är känd för att vara den tuffaste endagstävlingen på MTB i Sydafrika, 121km och 2900 metersklättring i den varma Karoo och mycket steniga och tekniska utförsbackar. Jag hade viss respekt för tävlingen efter att ha hört mycket om den, samtidigt som jag såg fram emot att köra en tävling igen efter mer än en månads uppehåll.

 

Vi startade i en stor klunga och jag kom iväg 3a efter Ariane och Sharon och jag hade fortfarande Ariane inom synhåll efter 14 kilometer. Några killar hade precis passerat mig och killen framför mig släppte en lucka, på en stenig nedförsbacke försökte jag passera honom och hörde ett icke välkommet ljud från bakdäcket…. Jag stannade och såg att jag hade mitt livs första punktering på en MTB, antar att det skulle hända någon gång… Jag hittade till slut hålet som var svårt att se då det var precis vid fälgen och värsta tänkbara ställe. Jag satte dit en plugg och hoppades på det bästa. Det höll lite si så där. Efter ett tag fick jag stanna och pumpa igen, det blev bättre men det fortsatte så i 70 kilometer, när jag stannade för sjätte gången och mina gasbomber var slut hör jag hur det fortsätter att pysa… Inte mycket mer jag kunde göra så när en bil kom förbi bad jag om skjuts till målet och min tävling var över.

 

Efteråt såg jag att varje gång jag körde över något ojämnt och däcket sjönk ihop lite grann så kom lite luft ut på sidan av pluggen, vi försökte fixa hålet på kvällen men det gick inte. Lite tröst var att jag faktiskt inte kunde ha fixat det ute på banan, på något sätt känns det bättre att veta det så att jag inte gav upp för lätt.

 

Hoppas på bättre lycka nästa gång:-)

 

 

Senaste månaden (och en halv) har det varit mycket jobb med iRide Africa, vi har haft en 10 dagars väg-resa och en 10 dagars MTB resa, båda var väldigt lyckade och roliga, fantastiska gäster!

 

Sen har vi också haft en tung period bland alla cyklister i och med att Burry Standar dog i en olycka med en bil när han var ute och tränade den 3e januari. Han var landets bästa och mest populära cyklist bland folket, alltid ödmjuk och trevlig och en otrolig talang, som 24 åring blev han 5a på OS i London. Jag kan inte ens tänka mig vad hans nyblivna fru Cherise går igenom nu, de såg alltid så glada ut tillsammans. Stödet som hela landet har visat har varit fantastiskt, på minnescyklingen här i Stellenbosch kom över 1000 cyklister och i Kapstaden var de ca 3000 personer ute på cyklar!!

Vila i fred Burry!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)