Jennie Stenerhag

Senaste nytt

The Cape Argus Pick n Pay cycle tour 2012 

2012-03-12

Så var Sydafrikas världsmästerskap avklarat för i år;) Argus är så stort för Sydafrikanerna så det skämtas om att det är deras VM. För all del, det är världens största tidtagna cykeltävling med över 35000 deltagare på startlinjen andra söndagen i mars varje år! Det är en helg då hela Kapstaden blir cykeltokig och det är ett tillfälle då hela branschen har mycket att göra. Jag driver 2 företag här som har med cykling att göra och det har varit en bra helg för oss. I iRide Africa har vi cyklar att hyra ut och jag tror att jag kunde hyrt ut ca 300 cyklar den här helgen och det var många ”sista minuten samtal”, våra 10 cyklar var bokade redan i November!! Med Newline South Africa stod vi på mässan som varar i 3 dagar innan tävlingen och har ca 80000 besökare! Vi hade bra försäljning dessa 3 dagar.

 

Så skulle jag också prestera i den viktigaste tävlingen för året och som en tidigare segrare så är det alltid lite press och mycket frågor om chansen finns att vinna igen. Jag hade tagit bort all press från mig själv och skulle bara köra och se hur det gick, min taktik var att inte vara för ivrig och bara vänta på spurten, det brukar alltid sluta med en spurt i den här tävlingen.

 

Vi startade tillsammans med herrar 40+50 och vår klunga var ca 250-300 personer, det är ganska otäckt med så många och speciellt när det är 3 olika klasser som kör sin egen tävling i samma klunga. Många här är heller inte så vana att köra i så stora klungor, det händer bara på Argus! Klungan höll ihop till ungefär halva loppet då det blev hårdkörning i backarna. Jag hamnade då och då i andra klungan fast jag visste hela tiden att det skulle gå ihop igen, så tog inte ut alla krafter på att sitta med.

 

Vi kom till slut till de sista kilometrarna i en stor klunga, jag skulle gissa på 40 personer. Jag satt bra med som 2-3 med en kilometer kvar, spurten drogs igång till höger om mig och sen till vänster och jag blev lite instängd, jag lyckades komma fram lite på högerkanten och då plötsligt small det precis framför! Jag ser hur person efter person faller, jag bromsar och är en hårsmån från att köra över en av tjejerna när jag precis lyckas styra cykeln runt henne, det är centimeter från att jag går i backen. Jag hör dominoeffekten bredvid mig och det låter som en bilkrasch när metall går mot metall. Det var den värsta krashen jag någonsin varit i närheten av. Jag lyckas komma i mål som 4a i tävlingen och först i min ålderklass.

 

Vår krasch var dagens samtalsämne och eftersom att den var direktsänd på TV så kom det otaliga sms och samtal eftersom ingen visste vem som varit inblandad. Några av tjejerna var ganska illa skadade men kunde lämna sjukhuset samma dag.

 

Ashleigh Moolman vann, hon hade kört riktigt bra under hela tävlingen och var en väldigt värdig vinnare. Hon kommer att köra bra under den här säsongen i Europa!! 2a var Cathrine Wiliamsson från England och 3a Lynette Burger. Jag var nöjd med min 4e plats men också trist att missa podiet med så lite.

 

 

Antal kommentarer: 1

2012-03-14 06:57:49 - Jan Liljert, E-postadressen är dold

Hej Jennie:
Argus 2012:
Jag tänkte på dig när jag passerad platsen där jag hade sådan hemsk kramp! Jag tog mig runt Argus i år, vilken kul grej! Tittade efter dig vid Thule, på Expon, men hörde sedan av Holländare som du cyklat med att varit vid Newline. Ha det bra! Jan:
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)