Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Nya Långa Lugnet

2013-06-03

Det var skönt att komma hem till Falun i tisdags kväll efter en lång resa på ca 25 timmar!! Det är bra med lite miljöombyte ibland och alltid kul att träffa vänner och familj som jag inte sett på 9 månader nu.

 

I helgen har det varit full aktivitet på Lugnet med Scandinavian Outdoor Games, en helg fylld av tävlingar i en massa olika sporter och andra aktiviteter. På söndag eftermiddag var det dags för Nya Långa Lugnet, en tävling som har legat nere i 6 år och som nu har återuppstått med en ny utmanande bana. Det var även en deltävling i Långloppscupen.

 

Det var lite ovant att starta kl 13 jämfört med starter runt 6-7 tiden på morgonen i Sydafrika, det fanns massor med tid att sitta hemma och bli nervös:-)

 

Jag hade kört runt banan en gång under veckan så jag visste vad som väntades och den känns bra och rolig. Starten var som vanligt kaotisk och det blev en krasch precis framför mig, så när vi kom ut på asfalten så var jag redan långt bak. Jag jagade ikapp Emmy och Angelica och kom om Angelica i början av första backen och satt på Emmys hjul. Vi var i samma klunga största delen av första loopen, tills ett stigparti där några killar kom emellan oss och ut på nästa väg hade Emmy en lucka. Vid varvningen ut på loop nummer 2 hade hon 30 sekunder, jag gjorde vad jag kunde för att minska avståndet men tyvärr fanns det inte mycket i benen den dagen, det var helt enkelt bara en sådan dag! Jag fick höra 50 sekunder lite senare, sen blev det en minut och vid varvningen ut på loop 3 hade hon 1,5 minut. När jag inte kom närmare och det inte fanns krut i benen så var det bara att ta sig i mål. Det slutade med en andra plats ca 3,5 minuter efter.

 

Det var synd att kraften och känslan inte fanns där för banan passade mig som handen i handsken! Mycket tekniskt och många korta backar, sådant som är skoj!

 

Det är bara att ladda om batterierna till nästa helg då jag kör Lida Loop i Stockholm.

 

 

Med mamma innan start

 

 

 

 

Jag, Emmy och Angelica

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)