Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tävlingspremiär är nära...

2018-06-22

Det är ovanligt att inte vara ute på tävlingar under midsommarhelgen, det var länge sedan jag inte körde en tävling den här helgen. Vanligtvis brukar det vara Långlopps-VM den här helgen men jag har tur i år för VM är inte förrän i mitten av September i år så jag kommer att kunna köra, hade det varit den här helgen hade det inte gått. Träningen går framåt och jag känner mig nästan tävlingsklar även om det saknas några veckor, ett VM hade absolut inte gått.

 

Min planerade ”come back” blir Fjällturen i Funäsdalen den 14e juli. Jag har velat köra den tävlingen i alla år som den gått men det har alltid varit något annat som den krockat med och jag har inte kunnat köra så i år ser jag verkligen fram emot att köra den! Vi har stuga i Härjedalen, så jag har spenderat helger och skollov hela min uppväxt i området och det ska bli kul att köra en cykeltävling här uppe vilket jag aldrig gjort tidigare. Det blev många slalomtävlingar i Funäsdalen under tiden som jag tävlade i utförsåkning.

 

Det är just i stugan i Härjedalen jag är just nu över midsommar och får in bra träning, det blir lite som ett träningsläger när det bara är träning och återhämtning som gäller. En dag åkte vi till Östersund vilket inte är alltför långt bort. Jag studerade där och bodde där några år efter att jag gått ut högskolan men nu har jag inte varit där på 14 år, det var väldigt kul att se stan igen och jag måste absolut planera in ett till besök och hinna träffa gamla vänner.

 

Det kan hända att det blir någon mer tävling innan Fjällturen om benet känns väldigt bra, det finns någon/några tävlingar som skulle kunna bli av, det blir i så fall ett sista-minuten-beslut att jag anmäler mig, men det som är planerat är Fjällturen och jag ser verkligen fram emot att börja tävla igen! Om jag ägde en landsvägscykel hade jag nog till och med kört deras nya landsvägstävling några dagar innan mountainbiketävlingen. Innan jag skadade mig hade jag planer på att köra både Vätternrundan och landsvägs-SM i år, men då hade jag behövt skaffa en LVG-cykel.

 

Jag är otroligt tacksam över hur fort och bra min rehab har gått, läkaren sa från början att det skulle ta 6 månader innan jag tävlade, Fjällturen är 4 månader och 9 dagar efter min operation!

Antal kommentarer: 1

2018-06-26 19:54:32 - amaLia

h ä r L i g läsning
det ska bli roligt att ’följa’ dig på tävling igen - ser framemot det
sköt om dig
(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)