Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Intressant helg

2012-02-19

Det har varit en hård, rolig och intressant helg! Igår körde jag mitt första långlopp på MTB i Sydafrika på ca 7 år!! Tydligen valde jag en av de tuffaste tävlingarna och mina ben fick verkligen lida för det. Det var andra deltävlingen i den nationella långloppscupen, Sydafrikas bästa mountainbikecyklister var där och även två duktiga Schweiziska tjejer (som blev 1a och 2a...) Efter ca 18 km när vi hade gått uppför några ruskigt branta backar var jag ganska färdig och hade svårt att förstå att jag hade 50!!!km kvar till mål. Banan var krävande med så branta backar att jag inte tror någon cyklade, skogspartier där vi också var tvungna att gå, lös sand, stigar och kurvor som gjorde att det hela tiden hände något och det var ingen tid för vila! Det blev ett långt lidande i värmen och jag var lättad när jag äntligen kom i mål! Jag slutade på en 7e plats som ändå var godkänt. Precis efteråt var mina tankar på att köra mer MTB helt bortblåsta!! 

 

Jag jämförde tiden på den här tävlingen med tiden jag hade i somras på precis samma distans på Mörksuggejakten, här körde jag i an timme längre!!

 

Efter att försökt intala mig själv att jag kört etapptävlingar tidigare så söndagens landsvägstävling inte skulle bli några problem, så hade jag så ont i benen att jag knappt kunde gå ner för trappen på söndag morgon… Det var dags att tävla igen, jippi!!

 

Vi startade ca 1km från där jag bor så det var skönt att inte behöva kliva upp så tidigt som vanligt inför tävlingar. Vi startade med min vanliga träningsbacke på 4km, det kändes i mina trötta ben. Jag var i andra gruppen över toppen och vi jobbade hårt för att komma ikapp första gruppen lite senare. Ju längre tävlingen pågick desto bättre kändes benen och inga attacker höll så det blev klungspurt, vi var nog ca 30 (6 tjejer) samlade till mål. Med 1km kvar satt jag på Sharons hjul och jag kunde se att hon tittade sig omkring och var osäker på vart jag befann mig, jag var rädd att jag skulle bli instängd bland herrarna så med ca300 meterkvar startade spurten och jag gick om henne, jag lyckades bli 3a i hela klungan så det kändes bra!

 

Det var skönt med en seger och speciellt efter den hårda tävlingen dagen innan!

 

I väntan på starten av lördagens MTB tävling...

 

 Off we go!!

 

 På toppen av första backen på söndagens landsvägstävling

 

 Klungan samlad ca 5km innan mål.

 

 

ca 800 meter till mål...

 

Sharon, jag och Helentje på pallen.

Tack Thule Sydafrika för de nya kläderna!!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)