Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Världscuperna i Vårgårda

2010-08-03

Det blev en blöt helg i Alingsås/Vårgårda! Det började med att vi blev genomblöta när vi tränade inför lagtempot på torsdagen när vi kom fram till Alingsås, så det blev inget långt pass att köra ihop oss på. Värst var nog vädret på lagtempot, det ösregnade och blåste en hel del, så lite nervösa var vi för alla hala kurvor på den 42 km långa tekniska banan. I laget var det jag, Madde, Malin, Monica, Linnea och Jessica, vi hade aldrig kört lagtempo tillsammans tidigare och med lite träning tror jag att vi kunnat plocka några placeringar. Vi tappade Jessica redan efter ca 3km så vi körde på 5 och i lagtempo behöver man 4 i mål för att få placering. Linnea kämpade jättebra och gjorde en bra insats för laget och med 5 km kvar så hade hon gjort sitt och vi andra kämpade oss i mål på en 11e plats av 20 lag, vi är ändå ganska nöjda med det och framförallt över att vi inte hade några krascher i det dåliga vädret!

 

Regnet hade ett litet uppehåll på lördagen och började sen om till linjet på söndagen, det öste verkligen ner tills en stund efter starten då det plötsligt sken upp och blev strålande sol och en riktigt härlig dag! Det var tur för publiken, är ju inte kul att titta i regn. Vi i Alriksson GoGreen hade en fantastisk hejaklack då Jonas hade ordnat det väldigt bra för våra sponsorer och supportrar som fick stå i backen och heja på oss, det var jättekul och motiverande att höra dem på varje varv!! Jag hade även en egen hejaklack i Åsa och Joakim som stod längst upp i backen och skrek där det var som jobbigast!! Tack alla för att ni kom!

 

Tävlingen kändes väldigt bra för min del, jag kände mig lite osäker på formen eftersom det hade känts lite tungt i Frankrike. Det kändes bra under hela loppet, jag kunde sitta högt i klungan nästan hela tiden och gå med på lite ryck som blev och jag hade aldrig några problem att sitta med. Så jag är väldigt nöjd med känslan som jag hade under loppet och att jag kunde vara med och tävla igen. Fast jag är inte nöjd med placeringen…

 

Vi körde 12 varv på en 11 km lång bana med mycket kurvor och en backe. Det var 114 tjejer till start och efter att varit på 2 etapptävlingar med en klunga på 170 pers så kändes den här väldigt liten!:-) Det blev några soloutbrytningar som inte höll och klungan höll en ganska jämn och hög fart. Med några varv kvar gick en klunga på 6 personer som något varv senare hämtades in. Klungan blev mindre och mindre hela tiden och vi var ca 40 personer när vi gick över backen för sista gången. Då var det jag och Madde kvar från Alriksson GoGreen. Det gick otroligt fort på slutet då Cervelo drog upp ett tåg för att jaga ikapp Marianne Vos som hade stuckit solo sista gången i backen, och när dom körde på hårt hade jag ingen chans att ta mig längre fram. I sista kurvan 350 meter från mål var det nära krasch precis framför mig så var inget att göra åt placeringen. Det blev en 22a plats för mig och Madde var strax framför på en 19e plats, inte riktigt vad vi hade hoppats på i laget.

 

Emma Johansson slutade på en fin 3e plats och vi var 7 svenskor i första klungan, den näst bästa nationen efter Holland som hade hela 13 tjejer med i klungan. Det tycker jag är ett bra facit för Sverige!!

 

I söndags kväll kom jag hem till Falun, det var så otroligt skönt att få sova i min egen säng igen efter nästan 4 veckor på resa... Nu blir det nästan två veckor hemma för att träna och ladda batterierna.

 

Vacchi intervjuade på lagpresentationen

 

Alriksson GoGreen: Jennie, Madde, Jessica, Monica, Malin, Linnea

 

Det var regnigt i väntan på starten....

 

...fast det blev sol efteråt:-) Vi hade många supporters under loppet.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)