Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Nove Colli och semester i Italien

2009-06-03

Jag hade nio riktigt bra dagar i Italien. Solen sken och det var mellan 30 och 40 grader varmt, passade utmärkt för en solskenscyklist som mig. Vi har bott i Cesenatico, en liten mysig kuststad och Marco Pantanis hemstad. Och det märks verkligen, där finns Pantani museumet, Pantani baren, hans mammas lilla restaurang, hans hus och i höst kommer loppet Pantassimo att köras.

 

Hotellet låg precis vid havet med egen strand och pool. Det har blivit cykling varje dag och lite solning, shopping och sight seeing. Som alltid i Italien så har det varit bra mat, kanske lite för mycket ibland, men svårt att låta bli när det är så gott. En kväll var vi på "Trattoria del Lago" i Mercato Saraceno och åt den bästa mat jag någonsin smakat, så är ni i närheten så kan jag varmt rekommendera att ni åker dit och äter hos Paolo och Mama!

 

Tävlingen Nove Colli var rolig och lite annorlunda. Det fanns två sträckor att välja mellan 130km och 200km, fyra eller nio berg att åka över, jag tyckte att 130km och 4 berg räckte! Ca 11000 personer startade samtidigt så det var lite kaos i början, som tur var så var jag inbjuden till loppet och fick stå längst fram. Det gick snabbt från början och det var svårt att hålla koll på de andra tjejerna. Bergen var riktigt jobbiga, sista berget hade en lutning på 18% hela sista kilometern och det kändes på ordentligt i benen, utförsåkningen var lika brant! När jag kom till målen visste jag inte alls hur jag låg till, hade inte sett de andra tjejerna alls, jag var trea på den korta sträckan. Under loppet träffade jag en annan svensk och det visade sig att det var en grupp på 58 svenskar som var där och körde.

 

En dag åkte vi och tittade på Girot, det var kul att se dom live och se hela karusellen runt omkring, det är inte direkt som på en damtävling  Vi cyklade de sista 45km av etappen som slutade i Bologna San Luca, målet var uppe på en två kilometer lång backe som nog var det brantaste jag cyklat uppför, som mest var det en lutning på 21% och inte många i vår "turistgrupp" tog sig upp. Det är otroligt att se brantheten i verkligheten, på TV ser det inte alls så brant ut. Så när Chris Froome var så trött sista kilometern att han körde sick sack över hela vägen så kan jag förstå honom!

 

Nästa år måste jag verkligen försöka vinna Argus igen så att jag får åka med på den här resan igen, det har varit jättekul och det var länge sen jag varit på en semester! Jag får tacka Andrea och Simone på Italian Jobs tours och Adri och David på Argus organisationen för detta otroligt fina pris!! Och sen hela gruppen som var med förstås som gjorde att det blev en så rolig resa!

Italien!!!!

 

Jag och David från Argus var med på invigningen av Nove Colli

 

Melissa, som vann förra året och som fick åka till Sydafrika på utbytet, och jag vid starten.

 

Starten av Nove Colli

 

Kom 3a i tävlingen

 

San Marino

 

Dawn och Gary på en av alla restauranger vi var på.

 

Min nya cykel:-)

 

När man är i Italien måste man ju äta lite pizza, mums!

 

Våra guider Andrea och Simone tillsammans med mig utanför "Trattoria del Lago"

 

Roy flyger högt i hotellets pool!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)