Jennie Stenerhag

Senaste nytt

God fortsättning på det nya året!

2006-01-08

Hoppas ni alla hade en bra jul och en riktigt rolig nyårsafton! Jag hade det bra fast som väntat så kändes det ändå lite ensamt att vara ifrån familjen och de riktigt nära vännerna. På julafton blev det ett långt träningspass på morgonen och middag med Jane, Bobby, Christoff och Silvio på kvällen. Juldagen firades ungefär lika, långpass på morgonen och sen en lång jullunch på ett hotell, vi hade svårt att hitta något ställe som var öppet, det finns en dag på hela året då precis allt är stängt i Sydafrika och det är 25:e december. Det nya året firades hos en kompis på en så kallad braai, vilket är en grillfest här i Sydafrika.

 

Träningsmässigt så har det nya året börjat bra, eftersom jag gör min grundträning just nu så är det inte så mycket hårda pass och det är svårt att säga hur utvecklingskurvan ser ut, det märks bäst i tävlingar när man verkligen ger allt. Igår kördes en årlig multisporttävling i Gordons Bay utanför Kapstaden. Det är en lagtävling med 7 olika grenar, surf ski, simning, landsvägscykling, väglöpning, kanot, mountainbiking och löpning på stranden. Det är ett 7 mannalag där alla gör varsin gren, jag körde vägcyklingen för mitt lag. Eftersom det är en stafett så startar man inte i grupp och vill det sig illa så kan det bli ett 50km tempolopp och det är ingen taktik utan bara att köra så fort som möjligt. Vi hade stark motvind och det var en jobbig bana med 3 ordentliga backar. Jag kom iväg tillsammans med en av mina cykelkompisar så vi började jobba tillsammans och senare kom 2 killar ikapp oss så vi var en bra grupp som kunde jobba tillsammans, loppet gick bra och jag kände mig stark. Mitt lag slutade 2:a i den mixade kategorin vilket var klart godkänt med tanke på att vår kanotist inte var på plats när han skulle iväg, löparen fick vänta i 10-15 min på att kanotisten skulle dyka upp, så det kanske kunde blivit seger. Det viktigaste för mig var i alla fall att jag fick ett bra kvitto på att kroppen svarar på träningen och jag kände att jag hade kraft över, och viktigaste av allt så var det riktigt kul att få kämpa och ta i ordentligt, till skillnad från alla lugna pass som ska avklaras under grundträningen:-)

 

Någon där uppe var med oss igår, tävlingen tar allt från 6  11 timmar och de senaste veckorna har vi haft 30-37 grader och det kunde ha blivit en jobbig dag, igår var det molnigt nästan hela dagen och på morgonen när vi skulle iväg på cyklingen så kom det t.o.m regn och samma sak på eftermiddagen när vi väntade på prisutdelningen. Så vi hade verkligen tur med vädret!! I dag är det soligt och varmt igen.

 

Ha det så bra tills nästa gång!

 

Soliga hälsningar från ett varmt Sydafrika!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)