Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Double Century 202km lagtempo

2013-11-24

Det här är en av mina favorittävlingar, 200km lagtempo på landsväg! Vårat lag ”Give me a chance children foundation” hade på papper ett väldigt starkt lag, fast här gäller det också att köra bra ihop som ett lag!

 

Vi bodde otroligt fint på Jan Harmsgat utanför Swellendam och jag måste tacka vår sponsor Chas Everitt och vår manager Delarey Brugman för det otroligt fina boendet, var toppen!!

 

Förra året kom vi 2a i den här tävlingen efter att vi hade tappat 2 av våra starka tjejer och hittat en ersättare som inte var lika stark, vi fick kämpa hårt för att få 3 tjejer över linjen och ändå förlorade vi endast med 1 minut! I år var vi ganska säkra på att vinna, men det såg länge ut som att vi inte skulle klara det i år heller. Efter ca 1 timmes körning kom laget som vann förra året ikapp oss och dom hade startat 2 minuter bakom oss! De satt länge precis bakom oss då det är svårt att få ett lag på 12 personer att ”attackera” och komma loss. Vid vätskekontrollen där vi har 30min på oss att stanna och äta och fylla på flaskor (tiden stannar när vi åker in i zonen och startar igen när vi åker ut) blev vi av med dem och vi vilade längre än dem. Vi hade mycket bättre flyt i laget och körde på hårdare efter stoppet och med ca 20km kvar kom vi ikapp dem och körde lätt ifrån dem i de sista backarna och säkrade segern och vi satte även nytt banrekord i den mixade kategorin, 10min snabbare än det tidigare rekordet! Det tog oss 5 timmar och 44 minuter att köra de 202 kilometrarna.

 

Jag trodde inte det var sant när jag punkterade precis vid kilometermärket till mål, jag fick snabbt ett nytt hjul och kunde gå imål ca 30 sekunder efter laget.

 

Ett stort tack till hela laget, var verkligen ett toppenbra lag!!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)