Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Simonsberg contour - 2 dagars MTB etapptävling

2018-02-05

I helgen körde jag en till träningstävling, den här gången var det en 2-dagars etapptävling här i Stellenbosch, det är alltid skönt att kunna sova hemma och inte ha så långt till starten. Esther som kom hit för en vecka sedan var också med och körde, det var kul att ha henne här igen och vi hade tränat lite tillsammans under veckan. Det var två korta dagar på 55 km vardera, ju kortare bana desto hårdare blir tempot. Jag hade kört ganska hårt i veckan och kunde känna att benen var trötta så när det gick riktigt hårt i starten första dagen så fick jag slita hårt för att försöka hänga med. Det kanske inte var så bra att jag försökte för jag kunde inte hänga med Ariane som kom iväg med några killar och jag hamnade ensam mittemellan två grupper. Efter en stunds kämpandes ensam i vinden så kom Esther och några killar ikapp mig och jag kunde köra med i den gruppen. Esther och jag blev till slut ensamma och körde på så gott vi kunde men kom aldrig ikapp Ariane. Jag kraschade när mitt styre fastnade i en ståltråd som bildade en öggla som stack ut i en grindöppning vi körde igenom, jag flög som en vante och styret blev snett. Jag fick stanna 2 gånger för att försöka rätta till styret. Strax efter var den en bandelning och för en sekund tänkte jag ta den kortare banan....;) Med ca 10 km kvar punkterade Esther så jag blev 2a och hon 3a på dagens etapp. Det var ett pris för ”Queen of the mountain” men det var snabbast över en sträcka istället för den som kom dit först, det var en sträcka på ca 6 minuter och jag lyckades vinna denna, det är lite annorlunda eftersom egentligen vem som helst kan vinna det här oavsett vilken placering man är på.

Jag var riktigt trött i benen efteråt men jag har världens bästa pojkvän som jobbar som massör, även om han hade varit på sjukhuset i några timmar för njursten så fick jag en återhämtande massage på kvällen så att jag skulle ha så bra ben som möjligt dagen efter, och det fungerade!

Jag hade bättre ben dag 2 och kunde hänga med Ariane lite längre, men hon är i otroligt bra form just nu och efter bara ca 10 km så kunde hon köra ifrån, jag kunde inte hålla hennes hjul längre. Esther hade släppt tidigare och var en bit bakom. Jag såg Ariane länge men kunde inte komma tillräckligt nära. Vid första vätskekontrollen fick jag höra att jag var 1.20 bakom och vid andra 55 sekunder. Det var en lång klättring mot slutet med en lång nedförskörning på stig. Jag såg Esther och hon tog in på mig och jag tror jag tappade lite mentalt på det, hon kom ikapp mig på vägen ner vid 44 km och vi körde tillsammans till mål. Hon gick över mållinjen som 2a och jag 3a. Det blev en 2a plats totalt för min del och Esther blev 3a. Det kändes bra att ha kört så pass mycket av tävlingen tillsammans, det betyder att vi är väldigt jämna för tillfället. 

Jag hade problem med växlarna från start dag 2 så jag tog cykeln till mekanikern direkt efter tävlingen och fick höra att bakväxeln var sned och behöver bytas ut, troligtvis böjde jag den i kraschen dagen innan...

Det var en bra träningshelg och nu blir det några lugna dagar tills Tankwa Trek börjar på fredag, det är en 3 dagars UCI tävling där Esther och jag kör tillsammans som lag. Vi vann den tävlingen förra året fast i år blir det tuffare motstånd! 

 

Stighunden Ben leder fältet ur starten! 

Start med världsmästaren först.

På första etappen

Med Esther under första etappen

King och Queen of the mountain dag 1.

Etapp 2

Tighta kurvor uppför på dag 2

Prispall efter 2 dagar.  

Antal kommentarer: 1

2018-02-08 14:39:24 - amaLia

K u L
med idén queen/kring of the mountain - finns det något sådant inslag i någon tävling i sverige?
Grattis jennie(heart)
...här i daLarna har vi 75-100cm snö så cykeln har inte fått komma ut än (!!?)
Tränar alternativt till våren närmar sig
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)