Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2 tävlingar på 1 helg - Billingeracet och Skandis MTB

2017-05-14

I helgen var det dags för premiär i Långloppscupen. Jag har aldrig tidigare varit hemma i tid för Billingeracet och såg verkligen fram emot att få köra den tävlingen eftersom jag har hört så mycket bra om banan. Efter en vecka med fint och relativt varmt väder så slog det om förra veckan och blev riktigt kallt. Väderleksrapporten sa fint väder för helgen och jag hoppades på värme. I fredags åkte jag och pappa ner till Skövde och jag hann köra igenom första loopen av banan på fredag eftermiddag. Det var riktigt fina stigar och några tekniska partier som var bra att se innan tävlingen. Det slog mig verkligen vilken fin natur vi har här i Sverige!

Det var kallt på lördagsmorgonen så det blev underställ på och jag var tveksam om jag skulle behålla armvärmarna på eller inte, jag behöll dem! Vi startade kl 11 och det var gemensam start uppför backen från stan till Billingen. Högst uppe hade vi ett bergspris. Jag gick in på första stigen som första dam och kunde ta hem bergspriset och hålla ledningen tävlingen igenom. Det gick fort ifrån början, killarna runtomkring var starka! Jag hade tänkt att jag inte skulle ta i allt jag hade eftersom jag skulle köra en tävling på söndagen också, den planen fungerade inte då jag hamnade i en klunga där det gick fort och jag ville inte släppa, så jag slet ordentligt. Utefter banan tappade jag klungan lite här och var och kom ikapp igen. Ute på andra loopen satt jag längst bak i klungan, antingen precis sist eller 20-50 meter bakom, mina tankar pendlade emellan att bara släppa och att slita för att sitta med. Jag blev väldigt kall och var tacksam över armvärmarna och saknade verkligen benvärmare, speciellt de sista 10 kilometrarna när det började duggregna och blev riktigt kallt. Jag var riktigt trött när jag kom i mål efter de 78 krävande kilometrarna. Banan var riktigt rolig med alla stigar och utförsbackar, den här tävlingen har gått upp högt på listan av bra långloppsbanor! 

 

Sista backen upp till mål. Foto: Johan Åberg Levin

 

Pallen med Nellie och Felicia. Foto: Ulf Johansson

 

Efter prisutdelningen åkte vi vidare till Uppsala och checkade in på Scandic hotell, det hade varit en lång dag!

Jag kände mig ovanligt oförberedd inför en tävling på söndag morgonen. Jag brukar inte komma till en tävlingsplats utan att veta var start och mål är eller en enda meter av banan, den här gången fanns det helt enkelt inte tid och möjligheter för det. Det regnade och var 4 grader kallt när vi skulle starta kl 9 på morgonen. Jag ville inte frysa lika mycket som igår så jag bestämde mig för att tävla med benvärmare och vindväst, något jag inte brukar göra, jag var tacksam över mitt beslut under tävlingens gång. Det blev en kaotisk start när vi skulle nerför en gångbana i master starten, jag hamnade långt bak. I första backen kunde jag gå om några andra tjejer och gå upp i ledningen. Benen var lite stela efter i går och jag kände att jag inte hade samma energi som dagen innan. Det gick i alla fall bra och jag kunde hålla ledningen hela vägen på den roliga och krävande banan som bestod av 2 varv på samma bana. Pappa körde också dagens lopp i motionsklassen som startade efter att elitklasserna hade varvat.

Det var en bra men kall helg helt enkelt  :-)

Utmed banan. Foto: Kjell Friberg 

Pallen med Monika och Camilla. Foto: Peter Stenerhag

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)