Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Totalseger i Långloppscupen 2016

2016-09-25

Det börjar bli höst och dags att göra som svalorna och flyga söderut!

Först skulle svenska säsongen avslutas nere i Ulricehamn med Västgötaloppet. Vi åkte ner i torsdags och bodde på Skotteksgården, vilket kan rekommenderas och speciellt deras lunchrestaurang! Under fredagen provade jag lite av banan och alla nya stigar på Lassalyckan var riktigt roliga!

Det skulle bli en spännande tävling då det var väldigt jämnt mellan Sandra Backman, Angelica Edvardsson och mig, vi hade alla 3 chansen att vinna den totala långloppscupen, det var helt enkelt så att den av oss som vann sista tävlingen skulle också vinna cupen, så visst var det lite extra nervöst. Nu kom inte Angelica till start så det stod mellan Sandra och mig.

Vi hade damstart igen och har nu haft det på de flesta tävlingar i år och jag vill rikta ett stort tack till alla organisatörer som har ansträngt sig för att göra de justeringar som behövts för att vi ska få damstarter. Jag hoppas att det har kommit för att stanna!

Klockan 10.15 gick vår start och vi följde masterbilen uppför den långa startbacken. Uppe på toppen vände jag mig om och såg att jag redan hade fått lucka. Inne på Lassalyckan kände jag att Sandra kom nära en gång och jag fick öka farten. Det blev en solokörning från start till mål och jag fick tidsanvisningar två gånger, vid varvningen hade jag ca 2 minuter och med 60 kilometer körda hade jag 5 minuter. Ändå kände jag mig aldrig lugn då detta är MTB och saker kan hända med cykeln, så det var väldigt skönt att komma in på Lassalyckan för sista gången och känna att både dagens tävling och den totala cupen var säkrad!

Det var en fantastiskt rolig bana med mycket stigpartier, den hade gjorts om mycket från förra året och den här banan tycker jag arrangörerna kan vara riktigt nöjda med och behålla till nästa år!

Ett stort tack till Långloppscupen, deras sponsorer och alla arrangörer som ingår i den, för en bra sommar med bra tävlingar! Jag har haft anledning att vara i kontakt med alla tävlingsledare i en annan roll då mitt nystartade företag Right for bike har marknadsfört vår Squirt Chain lube på alla deltävlingar och jag vill säga ett stort tack till er alla för väldigt trevligt och positivt bemötande!!

Självklart kan jag inte nog tacka mina trogna supportrar mamma och pappa som åker runt på alla tävlingar och hjälper mig, jag skulle inte klara det här på egen hand!

TACK till världens bästa sponsor ÅBRO! Jag är stolt över att representera ett sådant bra företag som alltid får mig att känna mig som en i familjen, som alltid visar intresse för det jag gör och som alltid tror på mig! 

Starten

Utefter banan

Intervju med Oscar efter målgång

Pallen efter dagens tävling, Sandra, Jag, Fanny och Ingrid

Pallen efter totala långloppscupen. Sandra, jag, (Angelica fattas), Ivanda och Fanny

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)