Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tävlingssäsongen är igång!

2012-01-16

Gott nytt år till er all! Nytt år med nya möjligheter och nya utmaningar!

 

Tävlingssäsongen i Sydafrika har startat och i helgen var den en tufft med tävling båda lördag och söndag och detta i värmeböljan som just slog till här i området! Igår hade vi 43 grader varmt i Stellenbosch.

 

I lördags körde jag landsvägs-sträckan i Totalsports Challange som del i ett 7 manna damlag. Vi hade länge chans att vinna fast blev omsprugna på sista sträckan och blev 2a ca 45 sek efter vinnande laget. Totalsport challange är en rolig tävling där 7 olika sporter deltar och antingen bildar man ett lag med 7 personer eller så kan man göra det i par eller solo. Grenarna är surf ski, simning, landsvägscykling, landsvägslöpning, kanot, MTB och strandlöpning.

 

Vi hade en väldigt duktig simmerska och hon kom först upp ur vattnet av damlagen, så jag var först iväg på cykeln. Tävlingens regler är sådana att man får ta rulle om någon är i närheten. Tyvärr hade jag otur att komma iväg ensam och fick några mindre bra herrar på hjul efter ett tag och nästa tjej blev ikapp körd av några bra killar, så hon kom ikapp mig tillsammans med dem efter ca 25 av de 45km vi skulle köra. Så vi växlade över tillsammans.

 

Det blev sedan en lång väntan i solen på prisutdelningen, väldigt trött kom jag hem på kvällen för att förbereda för nästa tävling!

 

Klockan ringde kl 04.10 för andra morgonen på raken och det var bara att kliva upp och cykla till starten. Det var första league tävlingen för säsongen. Jag hängde med herrarna bra i början uppför dagens längsta klättring fast efter ca 50km satt jag och sov längst bak i klungan när vi svängde in på en väg med kraftig sidvind. Jag kunde inte hålla rulle och blev ensam i 28km, det tog på krafterna då jag hela tiden såg klungan framför mig och ville inte ge upp. Jag vann damtävlingen med några minuters marginal.

 

Nu är det tävlingar varje helg! Det ser jag fram emot! På lördag får jag även besök hemifrån Falun, det ska bli så kul att Åsa och Joakim kommer tillbaka hit och hälsar på!!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)