Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Deltävling 3 i Kalas cup

2010-05-14

2010-05-14 morgon

 

Efter 2 dagar med att göra ingenting för att huvudet och kroppen inte riktigt har varit på G efter allt resande var det dags att tävla igen. 3e deltävlingen i Kalas cup gick i Vänersborg och det regnade hela vägen dit och termometern visade på 6 grader, burrrr…. Regnet avtog till start vilket var skönt men det var vinterhandskar på och dubbla underställ som gällde och för en gångs skull var jag glad att vi endast skulle köra 57 km!! Vilket i vanliga fall hade känts alldeles för kort. Jag kände mig fortfarande seg efter alla tävlingar så jag visste inte riktigt hur kroppen skulle reagera. Det blev lite attacker och utbrytningar fast det mesta blev inhämtat. Med 5 km kvar till mål attackerade Annie Thoren, ingen visste vem hon var så alla lät henne gå, hon vann solo med 9 sekunder till klungan. Jag startade spurten lite för tidigt och fick se Jessica passera mig och hon var ca ett halvt hjul före i mål, så det blev en 3e plats för mig på dagens etapp. Eftersom det delades ut bonussekunder så ligger jag nu 15 sekunder efter Annie inför dagens tempolopp.

 

2010-05-14 kväll

 

Solen tittade fram lagom till start idag och idag visade termometern på ca 15 grader vilket var betydligt behagligare än igår, så idag blev det t.o.m. vanliga cykelhandskar:-)

Det var ett hyfsat platt tempo på 30 km som vi skulle köra, det är alltid lite svårt att veta hur man ska lägga upp ett så långt lopp. Jag har en tendens att gå ut lite för hårt så jag övade på att gå ut lite lugnare. Det kändes bra fast kom inte upp i så bra hastighet som jag gjort de tidigare 2 tempoloppen i år. Blev ett snitt på 40.8km/h idag vilket jag är rätt nöjd med ändå med tanke på omständigheterna. Tyvärr räckte det inte riktigt till utan jag slutade 2a efter Malin som var 19 sekunder snabbare, det betydde också att hon vann totalt och att vi delar ledningen i Kalas cup, fast i och med att hon har fler segrar så får hon tröjan. Det dröjer ett tag nu till nästa deltävling i cupen som är SM tempot i slutet av juni.

 

Nu är det bara 2 nätter och en tävling kvar innan jag får åka hem och packa upp min väska som varit mitt hem i 4 veckor.

 

Vänershofstempot

 

Prispallen efter Vänerhofs 2-dagars, jag, Malin och Martina

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)