Jennie Stenerhag

Senaste nytt

2 Oplanerade tävlingar

2019-06-24

Jag skulle inte tävla mellan Långa Lugnet och nästa helgs Ränneslättsturen utan ha 4 veckor med bra träning och lite mental paus från tävlandet. Jag har haft riktigt bra och hård träning och förra helgen åkte jag till Norge för att se banan till XCM EM tillsammans med Marianne (som bor ganska nära tävlingsplatsen). Det var värt att åka dit då banan inte alls var som jag hade förväntat mig och nu känner jag mig mer förberedd inför EM som är om mindre än 2 veckor. Från Kvam i Norge åkte jag till vår fjällstuga utanför Hede och var där några dagar. Jag skulle köra hem på midsommaraftons morgon och passerar då Orsa. Jag visste att det var Orsakajt’n den morgonen och jag skulle bokstavligen åka förbi banan som går längsmed E45 som jag kör på vägen hem. Tävla är alltid kul och jag var riktigt sugen på att tävla igen. Sent på torsdagseftermiddagen bestämde jag mig för att köra och anmälde mig. Jag skulle ta det som ett bra träningspass och hade kört mina intervaller på torsdag morgon och var på gymmet på kvällen och jag fick köra på träningshjulen då jag inte hade några tävlingshjul med mig. Sent på kvällen uppdaterades startlistan och halva Sverige-eliten skulle köra, bland annat Linn Gustafzzon och Sara Öberg, oj nu skulle det plötsligt bli tävling istället för hård träning!

Jag åkte ifrån stugan kl 05.40 och var framme i Skattungbyn ca 1,5 timme före start. Jag var lite nervös och funderade om det här verkligen var en bra ide…? Banan är bara 25 kilometer och väldigt platt vilket gör att farten blir hög då alla går max under en så kort tid. Det var gemensam start med herrarna och det gick fort direkt! Jag hade koll på Linn som jag såg som den största konkurrenten. Vi satt bra med killarna i början men efter några kilometer lyckades jag gå om Linn och när jag tittade bakåt såg jag ingen men en liten stund senare kom en liten klunga ikapp mig och en annan kille och där satt Linn med. Jag körde så hårt jag kunde för att hänga med och till slut såg jag inte Linn mer. Det blev väldigt hårda 54 minuter och jag har varken sett så hög medelpuls eller maxpuls på väldigt väldigt länge! Det var en fin bana och en kul tävling som jag gärna kör igen någon gång! Efteråt fick jag sällskap av några av killarna när jag cyklade tillbaka till starten för att hämta bilen.

Det var ju väldigt kul att tävla igen och två dagar senare, på söndagen, fanns en till tävling i Dalarna, Gesunda MTB challenge, även det en tävling som jag inte kört tidigare och jag blev sugen på att tävla mer så på lördagen anmälde jag mig dit.

Vi kom fram till Gesunda lite för tidigt på söndag morgon så jag testade loop 1 (var bara ca 7 km) som uppvärmning för att se lite av banans karaktär, det var en hel del stig så det skulle nog bli en kul dag på cykeln. Det var inte så många anmälda och jag hade ingen av mina vanliga konkurrenter på plats så det blev en dag med hård träning med killarna. Det gick fort från starten och jag kunde känna av de senaste dagarnas träning och tävling i benen och det tog ett tag för mig att komma igång. Jag satt med en bit bak i en liten klunga efter ca 5-6 km när killen 2 personer framför mig släppte hjulet framför sig och personen framför mig gick inte ikapp, jag hade väntat lite för länge och hade inte kraften att täppa den luckan som blivit. Jag såg den lilla klungan länge och körde ifrån de killarna som var med mig så jag hamnade helt ensam väldigt länge. Ute på en lång grusväg (måste varit 10-12 km) så kom jag ikapp en kille och snart kom 3 personer ikapp oss och vi bildade en liten klunga som jag sedan kunde köra resten av banan med. Jag drog mycket och passade på att köra slut på mig själv i backarna för att få bra träning, kanske inte taktiskt rätt om det hade varit en andra tjejer i klungan men ibland är det bra att köra sådana här tävlingar där jag kan köra hårt eftersom det inte skulle spela någon roll om jag tappade klungan.

Det blev en riktigt bra träningshelg med 2 hårda tävlingar och jag fick känna att formen är bra inför EM. Det var skoj att köra tävlingar som jag aldrig har kört tidigare också. Tack till Orsa SK och Soldi CK för två bra arrangemang!

Uppför Gesunda berget. Foto: Isac Lagerblad

Starten av Gesunda MTB challenge

Prispallen i Gesunda

Prispallen på Orsabajkn

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)