Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Cape Cobra 2012

2012-01-24

I helgen var det dags för den andra league tävlingen, den traditionella Cape Cobra, en av de tuffaste tävlingarna i det här området med 7 långa backar. Även om startfältet bland damerna inte var så stort så var det några bra cyklister med. Sharon Laws (AA drink, England), Ariane Kleinhans (Contigo, Schweiz) och Leana De Jager (Bizhub, Sydafrika). Det blev en hård tävling med herrarna som satte hög fart uppför backarna. Några riktigt bra killar som körde H30 förra året har precis gått upp i H40 i år och det är dem vi startar med, det märks för farten har höjts på våra tävlingar!

 

Klungan splittades några gånger och kom ihop igen fram tills ca 65km då vi klättrade uppför en smal brant cement väg, där sprack det upp ganska mycket. Sharon och Ariane kom iväg, jag var lämnad ensam. Strax efter toppen såg jag Ariane bredvid sin cykel, hon hade krashat i en kurva. Jag satt då i andra klungan och killarna hade gett upp tävlingen, när vi är på väg uppför sista 5km backen mot målet på toppen hör jag motorcykeln med kameramännen. De är bredvid Ariane som är på väg att köra ikapp, jag hör hur de kommer närmare så är beredd på att snart ha henne bredvid mig. När vi har ca 1,5km kvar kommer helt plötsligt Sharon förbi, jag blev så överraskad att jag inte hann reagera. Hon hade kört fel och kommit ikapp igen, jag hade ingen aning om att hon satt med oss.

 

Med 500meter kvar attackerade jag och kom iväg från Ariane och kunde säkra andra platsen. Min nya cykelsponsor Focus var väldigt nöjd med min insats, och jag var väldigt nöjd med min nya cykel!

 

 Sharon, Ariane och jag i starten

 

I rosa ledartröjan

 

Kämpar uppför cement backen

 

 Det var ganska utspritt uppför

 Craig kämpar uppför den brantaste backen

Min nya cykel!!

 

 Prispallen: jag, Sharon och Ariane

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)