Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första tävlingen med nya laget.

2007-03-19

Igår var det tävlingspremiär för laget, det var lite nervöst eftersom mycket var nytt för oss, många är nya i laget och båda våra sportdirektörer är nya för säsongen. Jag kände att jag hade lite extra ögon på mig eftersom de inte visste så mycket hur jag var i tävlingar, de holländska tjejerna kände de ju till sedan tidigare. Det var 188 startande tjejer och vi körde 126km, så det var en stor tävling. Vi var 6 svenska tjejer på startlinjen och det var kul att träffa de andra igen!! Jag tyckte att det gick bra under loppet, jag var med framme i klungan ganska mycket och min klungkörning har blivit mycket bättre sen förra året. Jag hade dock lite problem över kullerstenarna som jag inte tidigare har tävlat på (har lite ont i handlederna idag…). Det var mycket krascher och tyvärr var 4 av mina lagkompisar med i en av dem och de lyckades aldrig ta sig tillbaka till klungan och blev till slut avplockade, som många andra, endast 68 kom i mål. I slutet av loppet skulle vi köra 3 varv på en 17km slinga, det var väldigt blåsigt här och jag tappade några gånger och fick jaga ikapp i mindre klungor, när vi skulle gå ut på sista varvet var jag med i huvudklungan men tappade strax efter och fick ge mig den gången. Det är annorlunda att köra i den starka kantvinden som ofta blåser här, hoppas jag lär mig… Kändes trist eftersom jag ändå hållit mig med så länge men det fanns tyvärr inget kvar att ge. Lagledningen var i alla fall nöjd med min insats och det kändes viktigt i första tävlingen. Framöver kommer det att vara tävlingar varje helg och det känns kul att säsongen är igång!

 

 

Nu har jag bott 2 veckor i Holland och börjar så smått komma in i vardagen. Vädret är minst sagt växlande här. Min första vecka regnade det mest så det blev några pass inomhus på trainern, som tur var hade jag vilovecka så det behövde inte bli så många timmar. Förra veckan var det strålande sol och ca +16 och ganska härligt vårväder. I morse däremot var jag ute på ett återhämtningspass och det duggregnade och var +2!!! Strax efter att jag kommit hem började det snöa!! (vid sådana tillfällen längtar jag tillbaka till värmen i Sydafrika…)

 

Jag har bytt boende och bor nu i Arnhem, det är grannstaden till Nijmegen där jag först bodde. Det fanns hundar i huset och jag får astma av dem så det fungerade inte så bra. Det här stället tror jag blir mycket bättre. Runt Arnhem finns fina träningsmöjligheter då Hollands största skogsområde börjar precis här, så i onsdags när jag körde på vägar i skogen kändes det nästan som hemma i Falun. Sen finns ett av Hollands backigaste områden här också, inte för att det var långa backar men de var tillräckliga för att kallas jobbiga:-) Så trots att jag är i det platta landet så ska jag nog kunna köra lite backträning.

 

 

Något som är ganska fantastiskt här är att det hela tiden finns cykelvägar, det känns jätteskönt att slippa cykla i trafiken, man behöver aldrig vara rädd att en bil ska komma för nära eller att de inte ska se en. Sen finns det hur mycket vägar som helst, det skulle vara lätt att köra vilse om det inte var för den tydliga skyltningen som finns även på cykelbanorna, detta land är verkligen byggt för cyklister!

 

 

Andra saker som är annorlunda här är att man äter en andra frukost till lunch, det är i stort sett samma mackor med massor med olika pålägg som vid frukosten. Jag börjar tyvärr vänja mig vid denna sed fast jag kan inte lära mig att äta strössel och chokladflan på mackor! Sen äter man alltid yoghurt efter maten på kvällen, det blev lite konstigt när min sportdirektör frågade på väg till Italien vad jag äter efter maten då jag är laktosintollerant, jag sa att jag äter vilken efterrätt som helst bara det inte är glass eller mjölkprodukter, han tyckte att det var ett konstigt svar eftersom i hans värld äter man bara yoghurt så vad menade jag med annan efterrätt?? Ja, man får ta seden dit man kommer och som tur är finns det gott om soyaprodukter:-)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)