Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Stellenbosch Cycle Tour 2015

2015-12-01

Jag har haft 2 riktigt bra viloveckor vilket var välbehövligt! Jag har varit på cykeln några gånger fast inte tränat, jag har guidat lite och cyklat med en liten kille som jag hjälper med cykelträning, så ingen egen träning alls. Jag kan känna hur energin börjar komma tillbaka och suget att träna finns där igen!

 

Så för att kick-starta träningen som ska börja den här veckan körde jag Stellenbosch Cycle Tour igår;). Den tävlingen hette tidigare Die Burger och från början gick den i Durbanville och 2007 flyttades den till Stellenbosch, jag tror (om mitt minne inte helt sviker mig) att jag körde den tävlingen 2005 och har kört den varje år sedan dess, så den är lite speciell för mig. Eftersom det är så nära till starten så att jag kan cykla dit så bestämde jag mig för att köra utan förväntningar efter mina 2 veckors vila. Även om jag funderade en gång till när klockan ringde 04.30am!

 

Starten gick 06.04 för oss tjejer som får starta med ca 150 herrar, vi är så få så det är helt okej samtidigt som det inte skapar någon tävling eftersom klungan hålls ihop. Jag kände mig förvånansvärt pigg och var väl medveten om att jag inte körde något taktiskt bra lopp. Jag gillar inte att bara sitta i klungan utan var med längst fram hela tiden och gick på herrattacker osv, jag hoppades nog på att det skulle spricka även om jag visste att det troligtvis inte skulle göra det. Jag kände mig pigg och hela vägen och såg inte de mycket av de andra tjejerna. Så med tanke på det är jag lite besviken på avslutet. En kille gjorde en attack med 1km kvar och jag gick på hans hjul, jag brände nog lite för mycket där för han höll inte och när några personer inklusive Anriette kom förbi var jag inte med i reaktionen, när jag drog igång min spurt kom en kille på sidan och trängde mig lite så jag fick börja om, men då var det redan för sent. Det blev en andra plats någon cykellängd efter Anriette. Jag är ändå väldigt nöjd med hur jag kände mig under loppet och en andra plats är ju inte så tokigt det heller.

 

Nu är det sluttävlat för 2015 och nu börjar den så kallade ”vinterträningen” även om det är ca 35 grader varmt här för tillfället. Jag ser fram emot en träningsperiod och nästa års tävlande. Mitt år kommer att se väldigt lika ut som 2015, jag tävlar för Team Ascendis Health här i Sydafrika tillsammans med Robyn och hemma i Sverige kör jag för Falu CK med ÅBRO/CBC som min huvudsponsor. Tävlingsprogrammet kommer också att se ganska lika ut med bara någon liten ändring här och där.

 

Jag vill passa på att tacka ALLA som har haft en del i min cykling under det här året!! Det jag gör är endast möjligt med stödet jag har utifrån, en sådan här satsning kan ingen göra ensam! Tack till mamma, pappa och brorsan, Craig, Åsa, alla på CBC och ÅBRO, Team Ascendis Health och de som står bakom laget och sponsorn, Scott Sydafrika, Nike Vision Sydafrika, Squirt lube, Grip Grab, Lauf forks, Stages power Sydafrika, ICA Maxi Falun, Fysiocenter i Falun. Jag önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi hörs 2016! 

På toppen av Hellshoogte kl 06.15!

Vi var en stor klunga...

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)