Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Sista dagarna i värmen och ännu en vinst!

2009-04-07

Nu är det snart slut på mina dagar i Sydafrika för den här gången. På torsdag flyger jag hem till Sverige och kommer hem lagom till påsk, landar på långfredagen som också är mammas födelsedag:-) Jag ser fram emot att komma hem och träffa familj och vänner och det ska också bli kul att komma igång med säsongen hemma!

 

I lördags körde vi sista league tävlingen för sommar säsongen. Jag var i ledartröjan och har vunnit alla league tävlingar jag kört men eftersom jag missat en tävling och man bara får räkna bort en så var jag i alla fall tvungen att komma i mål i klungan för att ta hem totalsegern. Det visade sig bli en enkel match då jag och Jade Roberts från Nashua gick loss redan efter 4km och jobbade sedan på bra hela vägen till mål och var ca 4 min före de andra i mål. Jag tog spurten och lyckades ta min nionde seger här nere och elfte pallplats sen jag kom ner i November, av elva starter. Ett ganska bra facit:-) Nu är det ju inte någon direkt UCI status på tävlingarna men jag har tävlat mot de här tjejerna i alla år jag varit i Sydafrika och jag tror inte att de alla blivit sämre.

 

 

 

 

De senaste veckorna har varit riktigt trevliga och jag är glad att jag kunde stanna längre och få uppleva eftersmaken av Argus vinsten. Cyklister jag aldrig tidigare sett ropar grattis när jag möter dem på vägen, jag har fått nya sponsorer, har varit till Johannesburg på direktsänd TV intervju, gjort en timmes direktsänd radiointervju o.s.v. Som jag så många gånger tidigare sagt, cykling är stort i Sydafrika! Jag har bara njutit av tillfället, jag tror inte att det varar sa lange:-)

 

De resor jag kommer att arrangera senare i år håller också på att utvecklas, jag kommer att ha ett företag bakom mig som hjälper till med arrangemangen och jag tror att det kommer att bli riktigt bra. De andra är Sydafrikaner och känner till området otroligt väl, de är också riktiga mountainbike-cyklister så är det någon som vill köra mer MTB eller göra en kombinationsresa så går det också bra. För er som inte varit här är det dags att boka en resa!! Den här platsen måste upplevas för att man riktigt ska förstå hur fantastisk den är. Och det är ju inte helt fel att cykla i korta ärmar och byxor när man vet att alla hemma sitter inne på rulle! Hör av er så berättar jag mer om resorna! Kolla gärna vår blogg http://iride-africa.blogspot.com/

Hemsida kommer inom kort!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)