Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Första pallplatsen i en UCI tävling!

2009-08-24

I helgen har jag varit till Tyskland för att köra Albstadt Frauen etappenrennen, en UCI 2.2 tävling över 3 dagar. Jag körde igen som gäståkare för det danska laget Team high end sport och har haft några riktigt roliga dagar med dem. Det var 73 tjejer från 12 olika nationer på plats. Tävlingen började på fredag kväll med en prolog på 4km. Jag flög ner med min cykel och det blev lite för mycket att ta med en tempocykel för bara 4km, jag trodde inte att den prologen skulle vara avgörande för tävlingen. 2 timmar innan starten fick vi låna en tempocykel åt mig från ett annat lag, jag var annars helt inställd på att köra på min linjecykel. Vi ställde in den lite och bestämde att jag skulle köra på den även om jag bara rullat lite fram och tillbaka på parkeringsplatsen. Väl nere vid starten så började det ösregna, så jag ville heller inte värma upp på vägen, det blev att sätta cykeln på trainern och hålla ett paraply ovanför huvudet medan jag värmde upp. Jag startade bland de sista och regnet hade slutat fast det var fortfarande väldigt blött på vägen. När jag väl kom iväg kände jag mig lite okoncentrerad och cykeln kändes ovan men det gick ändå fort fick jag veta när jag kommit i mål, jag gick in på en andra plats. Det blev en liten väntan tills alla kommit i mål och bland de sista startande var Sara Mustonen som gick in på en första plats. Jag blev 3a, 2 sekunder efter Sara, vilket jag förstås var väldigt nöjd med samtidigt som jag inte kunde låta bli att tänka på om det kunnat gått ännu bättre om jag hade haft min egen cykel, ett tempobakhjul och en tempodräkt… Men som Lance säger "It´s not about the bike..."

Andra dagen var först en lång väntan då starten för ”kungaetappen” gick kl 16. Vi körde 8 varv på ett varv som mätte 10.5km och som innehöll en 2km lång backe. Första varvet upp gick fort, många tappade redan där och jag tror vi var ca 40st i klungan efter det. Sen var det 3 varv som inte gick så snabbt. Ändå var det folk som trillade av på varje varv. Varv 5-7 satt jag med en liten grupp på 10-12 tjejer på toppen av backen varje gång, vi hade ca 3-400 meter bak till klungan men ingen var intresserad av att fortsätta köra så klungan kom ifatt. Innan de kommit ifatt på varv 6 gick jag och en annan tjej loss och var i utbrytning ca 7 km tills de andra kom ifatt oss mot toppen av backen. Charlotte Becker från Nurnberg gick loss och höll in i mål med ca 1 minut. Sista gången upp var jag trött, samma sak hände igen fast då satt jag inte med där framme och nu körde dom där framme på ganska bra, vi kom inte ifatt dem förrän 500meter från mål. Eftersom det var en varvbana och vi hade en backe på 2km uppför så hade vi ju alltså samma sak ner, maxhastighet för dagen var 82km/h på min mätare. Med 500meter till mål var vi fortfarande på väg nedför denna backe, så det var en snabb spurt, jag lyckades inte ta mig fram helt men en 16e plats blev det för dagen och jag behöll min 3e plats sammanlagt då bara Charlotte Becker passerade och jag passerade Sara.

Sista dagen körde vi ett GP lopp, banan var 2,1km och vi körde 40 varv. Idag gällde det att försvara 3e platsen, det var tätt bakom mig och med bonus sekunder på 10-6-4 så var det många som kunde ta sig förbi. Det blev lite utbrytningar under loppet och Nurnberg som hade 1a och 2a platsen fick jobba hårt för att hämta in dem hela tiden. Jag försökte sitta bra i fältet och hålla koll på om något farligt gick iväg. Till slut blev det en samlad klunga till mål och jag gick över linjen som nummer 11 och eftersom ingen som var nära bakom mig i totalen tog några bonus sekunder så behöll jag min 3e plats. Jag var jätteglad, det är mitt bästa resultat i en UCI tävling någonsin!

Resultat

Cyclingworld.dk

Fredericiaavisen.dk

Feltet.dk

Det har varit bra dagar med bra boende och mat och roligt sällskap och jag har fått öva upp min danska:-)

Nu får jag vara hemma några dagar igen innan det bär av till Orust och Svanesunds 3-dagars.

Uppvärmning i regnet!!!

Prisutdelningen efter prologen, 2:a och ledare av poängtävlingen Lisa Brennauer - 1:a Sara Mustonen - 3:a Jag - ledare i ungdomstävlingen Maria Grand Pedersen (team high end sport)

Etapp 3

Etapp 3

Efter tävlingen, Annette, jag, Maria och Mia

Prisutdelningen totalt. I gult Charlotte Becker som vann totalt, jag, vinnaren i ungdomstävlingen, Lisa som var 2a totalt och vann U23 klassen och Bastianelli som vann poängtävlingen.

Fler bilder från Tyskland kan ni se här.