Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Försvarade titeln i Pinse cup i Danmark

2010-05-25

Efter 4 dagar hemma i Falun var det dags att packa väskan igen och åka ner till Danmark. Jag hade varit väldigt trött under veckan och kände mig sliten efter alla tävlingar och långa resor så jag var lite osäker på hur det skulle kännas att tävla.

 

När jag var hemma blev det klart med en ny sponsor - BTS i Mockfjärd. Det känns väldigt roligt att ni vill vara med och stötta mig i min fortsatta satsning.

 

Efter 13 timmars resa var vi framme i Viborg i norra Danmark. Vi var 8 tjejer i Alriksson GoGreen den här gången, hela laget förutom Malin som var sjuk samt Monica Holler som var med oss som gäståkare, så vi var ett starkt lag. Vi hade bestämt att vi skulle attackera från start och se till att det blev en hård tävling. Jag var riktigt taggad efter mina dagar hemma med så gott som enbart vila. Det blev lite småattacker från start och efter 9 kilometer kom jag i ett bra läge för en attack. Jag drog på utan att kanske tänka att det skulle hålla de 95 kilometrarna som var kvar, men det gjorde det. Jag fick snabbt en lucka och vänder mig om och ser att 2 danskor jagar, strax bakom såg jag Monica komma så jag väntade in dem så vi blev 4 i en utbrytningsgrupp. Vi jobbade på och hade som mest 2.45 till klungan. Efter ca 50 kilometer fick vi höra att vi bara hade 30 sekunder. Monica sa att hon skulle sitta upp och gå tillbaka till klungan, jag kände mig så pigg att jag inte ville sätta mig i klungan. Så jag drog på igen, jag fick med mig Anette, en av danskorna. Vi fortsatte ensamma ett tag och lite senare kom Madde tillsammans med Maria från Hitec upp till oss. Vi jobbade bra ihop och avståndet ökade snabbt. Vi 4 höll till mål och fick till slut 5 minuter till klungan! Ca 3 kilometer från mål drog jag på lite och fick lucka, Maria jagade ikapp och precis när dom kom ikapp mig kontrade Madde, då hade inte de 2 danskorna något att ge så de försökte inte ens. Med 1km kvar drog jag på igen och gick ifrån de andra och kunde säkra andra platsen. Det kändes riktigt bra att vara i utbrytning hela tävlingen och att det höll och resulterade i en första och andra plats till laget. Så inför tempot var Madde 8 sekunder före mig och jag 2 sekunder före Maria. Tyvärr hade vi en krasch den dagen där Linnea gick omkull och drog ut ett ledband i axeln, krya på dig tjejen!

 

Dag 2 var ett 25 kilometer tempo kl 17 på eftermiddagen, så efter en dags vila var det dags att få fart på benen igen. Det var en stark vind som gjorde att det gick väldigt lätt och snabbt ut till vändningen. Jag fick bra fart på benen ut men efter vändningen kändes det som att man gick in i en vägg för det blåste så mycket. Det kändes nog lika för alla. Det blev i alla fall årets första seger sedan jag var i Sydafrika, det var skönt att äntligen få kliva upp högst på pallen efter alla andra och tredje platser! I och med det fick jag ta på mig den rosa ledartröjan inför sista etappen. Maria var 11 sekunder bakom på tempot och 13 efter sammanlagt. Madde halkade ner till en tredje plats i totalen.

 

Sista dagen fick vi cykla i kyla och regn, inte mitt favoritväder fast med arm- och benvärmare var det bara att köra på. Vi körde en varvbana på 29 kilometer och vi skulle köra 3 varv. Det fanns en brant backe ca 8 kilometer från målpassagen, den gjorde att klungan minskade för varje varv. Det var en hel del attacker, mest från oss i Alriksson. Madde var loss solo några gånger och när hon gick iväg strax innan sista målpasseringen så kom klungan aldrig ikapp. I en annan lite mindre backe var det en dansk tjej som attackerade, jag gick direkt på hennes hjul och satt där tills vi var ikapp Madde, då började jag hjälpa till. Vi 3 jobbade tillsammans för att hålla undan fram till den branta backen. Där sa Madde till mig att hon inte hade kraft kvar för att gå med i backen, så jag drog iväg ensam och sen var det bara att ge allt och hoppas på det bästa. Jag drog på i tempofart och höll undan till målet. En soloseger är alltid skön! Madde lyckades precis hålla undan för klungan och sen tog Jessica klungspurten, så det blev Alriksson på alla tre pallplatser den dagen!! Totalt försvarade jag segern från förra året och Madde behöll tredje platsen. Helt klart godkänt resultat för laget!

 

För varje etapp vann jag en sadel och sen en för totalen, så jag kom hem med 4 nya Prologo sadlar, så är det någon som behöver en ny sadel så har jag några till salu!:-)

 

Det har varit en riktigt rolig helg i Danmark, vi har haft väldigt mycket skoj i laget och då blir också resultaten bra! Vi har haft bra ledare med oss i Carro och Adde och dom har jobbat hårt för att serva 8 cyklister på bara 2 personer! Tack för all hjälp! Det har också varit kul att ha juniorlandslaget på samma tävling. Speciellt imponerad är jag av min klubbkompis Jenny Rissveds i Falu CK som inte ens är junior än och ändå körde bäst i det laget.

 

Det blev en lika lång resa hem, med ankomst kl 02.20, men det var det värt för att komma hem direkt till min egen säng.

 

Foto: mbaek.dk

I utbrytning på första etappen

 

Foto: mbaek.dk

Madde i rosa efter första etappen

 

Adde vid GoGreens bil

 

Nordbeck övervakar när tjejerna värmer upp inför tempot

 

Foto: mbaek.dk

Fick ta på mig den rosa tröjan efter tempot

 

Foto: mbaek.dk

Första varvet uppför backen på sista etappen

 

Foto: mbaek.dk

Soloseger sista dagen. Alltid lika skön känsla.

 

Foto: mbaek.dk

Alriksson GoGreen tog alla pallplatser sista dagen!!

 

Foto: mbaek.dk

Det var kallt i väntan på prisutdelning sista dagen

 

Mek-Adde

 

Chef-Carro

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)