Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Rapport från Tjeckien

2006-07-12

Det har varit en bra och rolig tävling i Tjeckien. Jag vill tacka våra ledare Madde, Kajsa och Jan Olof för ett jättebra jobb, allt har fungerat bra och ni såg verkligen till att allt var till det bästa för oss. Vi tjejer har också fungerat väldigt bra som ett lag och det har varit jätteskoj. Hoppas att det blir fler sådana här uppdrag!

 

Tävlingarna var hårda med mycket backar, det har gått upp och ner hela tiden trots att det inte varit riktiga berg vi skulle över. Första dagen kände jag mig riktigt pigg uppför, kan ha varit eftersom jag hade bergen från Frankrike i färskt minne Jag hade lite otur under dagen, först tappade jag kedjan och fick inte tillbaka den så jag var tvungen att stanna, lite senare gick en eker sönder så det blev hjulbyte och på upploppet fick jag punktering och rullade i mål med det. Det var en liten grupp som kom iväg, tyvärr utan att någon av oss var med. 3 km innan mål skulle vi uppför en ca 1km, ganska brant backe, här sprack fältet upp ordentligt, jag och Maria kom i mål i andra klungan och de andra tjejerna kom strax efter i lite spridda grupper. En 20:e plats blev det för min del. Det var ca 115 tjejer som startade tävlingen första dagen.

 

Andra dagen såg ungefär likadan ut, även om det var lite mer backar och den jobbigaste etappen, det var en grupp på 4 som kom loss och vi svenskor låg i huvudklungan, 5km från mål gjorde Marie en attack som höll in i mål, hon höll undan med några sekunder före klungan där resten av oss fanns med, det blev en ny 20:e plats för mig.

 

Tredje dagen hade vi två etapper och vi började blir lite sega i benen. På morgonen var det ett tempolopp i Polen på 21km, vi tyckte lite synd om tjejerna från Ukraina och Colombia som inte fick vara med bara för att de inte hade rätt dokument för att komma in i landet, vi tror tom att de från Colombia fick sitta i något slags häkte vid gränsen till nästa dag:-(. Tempoloppet kändes segt och jag kunde inte alls trycka på, kändes som att jag skulle bli sist i tävlingen, men så kändes det för alla och jag blev 31:a. Konstigt nog kändes benen bättre på eftermiddagen när det var dags för ett linjelopp i Tyskland. Det började kännas som att händelseförloppet var detsamma i varje linjelopp, en grupp på 4 kom iväg och sen blev det en stor klungspurt bland 50 tjejer där alla svenskorna fanns med, jag rullade in som 28:a.

 

Sista dagen kändes efterlängtad med tanke på att det var min 9:e tävlingsdag på 13 dagar, benen började kännas lite trötta och det märktes i uppförsbackarna på slutet. Första hälften av loppet gick bra och jag låg med långt fram fast andra hälften låg jag på snöret uppför hela tiden, benen hade gjort sitt. Idag var det två som var loss och sen var det en klunga som låg och jagade, där fanns Maria med och vi övriga låg i nästa klunga, vi kom ifatt Marias klunga 4 km från mål så det blev åter en klungspurt och jag lyckades ta mig fram till en 13:e plats. Sammanlagt slutade jag 18:e och är nöjd med det resultatet med tanke på att det var ganska många bra tjejer med och att jag veckan innan kört mitt första stora etapplopp någonsin.

 

Cyclesport.se har följt oss och här kan ni läsa vad de har skrivit http://www.cyclesport.se/nyheter.asp?newsid=10622&kat=0

 

Nu är jag hemma i Falun igen och har en välbehövlig vilovecka!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)