Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Världscup i Spanien

2010-06-06

I dag är det min födelsedag och det firade jag med att köra en världscup i Spanien. I torsdags började jag min resa hit med ett mellanstopp i Södertälje för att hälsa på min barndomskompis Boel som jag inte träffat på 3 år, det var jättekul att ses! Tack för husrum!! I fredags blev det en hel resdag då vi flög från Skavsta till Bryssel och väntade där i nästan 7 timmar innan nästa plan gick till Valladolid i Spanien, staden där världscupen gick. Vi blev hämtade av en gammal cyklist som tydligen var rätt känd, inte för att jag hade så stor koll… På lördag morgon stack vi ut och rullade lite och det var så härligt att cykla i riktig sommarvärme igen, det var ju ett tag sen!

 

Tyvärr blev vi bara 4 till start då Monica inte fick starta eftersom alla papper inte var i ordning för hennes övergång till vårt lag. Det var jättetråkigt! Det var en relativt platt bana med några mindre backar och mycket kantvind då det blåste starkt. Jag satt med långt fram i början av tävlingen fast hamnade längre bak när backarna kom och fick kämpa för att ta mig framåt. Anledningen till att man hamnar där bak är att orken ger vika, jag hade helt enkelt inte bra ben idag… Jag och Madde hamnade i en andra klunga som till slut kom i kapp första klungan och sen blev det samma sak i nästa backe, vi var åter i en andra klunga fast det gick ihop igen mot slutet. Med 10km kvar kom vi in i stan och skulle köra 2 småvarv. Det var 3 tjejer loss med ca 1 minut så klungan skulle spurta om en fjärde plats. När vi hade ca 2 km kvar sa jag till Madde att jag var på hennes hjul, hon gav allt för att ta fram oss i klungan och vi passerade ganska många och hoppades på att kunna göra något i alla fall, tyvärr var det en krasch i sista kurvan ca 800 meter före mål som vi hamnade bakom och det splittrade klungan och då fanns det heller inget mer att spurta för, så det blev en 45e plats för mig och 48a för Madde…

 

Födelsedagen började med en fin sång av mina kära lagkompisar vid frukosten + en riktigt god chokladtårta, också till frukost:-).

 

Nu är vi på väg till flygplatsen för att börja resan hem till Sverige.

 

Samling på Skavsta på väg till Spanien

 

Träning dagen innan tävlingen

 

Lagsammanhållning i Alriksson GoGreen

 

Paus

 

Laddning på McDonalds

 

Lagpresentation

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)