Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Flandern runt

2007-04-09

I går körde vi världscupstävlingen och klassikern Flandern runt. Det var kul att få köra en så stor tävling, tack vare att Protour tävlingen för herrarna var samma dag och stora delar av banan var densamma så var det mycket folk som tittade längs banan. Jag har ju sett på TV hur herrarna går uppför vissa kullerstensbackar så lite nervös var jag inför dessa ökända stigningar. Tyvärr blev det ingen bra dag varken för mig eller för laget. Jag var med bra långt fram i klungan i början men så blev det en stor krasch, skulle gissa att ca 30 tjejer gick omkull, jag var precis bakom och lyckades ta mig förbi men fick då jaga hårt för att komma ikapp, väl ikapp så började ett långt kullerstensparti, där blir det allitd utdraget och eftersom jag var så gott som sist när vi började så tappade jag klungan över detta parti. Det var bara att jaga igen och väl ikapp så var det samma visa igen, ännu en gång kom jag ikapp just innan en kullerstensbacke och samma sak igen, den gången var det kört och lite senare var tävlingen över för min del. I en världscupstävling får man inte vara långt efter täten, då blir man avplockad av banan. Vi var en liten grupp på 5 tjejer som ändå ville cykla klart, så vi körde klart hela banan och jag fick känna på alla backarna, så jag kom imål men inte officiellt:-)

 

Den beryktade Muur backen, med 19,8% lutning som mest och på kullersten, var jobbig och jag är glad att jag fick prova den, nu vet jag vad jag har att vänta nästa år.

 

Laget hade tre tjejer med i kraschen och en till tjej var i min lilla grupp, vi hade bara en tjej som kom i mål och det var på en 61:a plats, så vi hoppas på bättre lycka nästa gång!

 

På torsdag är det dags att tävla igen. Till helgen går det tre UCI tävlingar i Drenthe här i Holland, torsdag, lördag och söndag. På lördagen är det en ny världscupstävling. De här tävlingarna är viktiga för mitt lag, vår huvudsponsor kommer från området och våra managers bor där. Så det kommer att vara mycket folk där för att se oss, håll tummarna för oss!:-)

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)