Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Tävling på höghöjd

2009-10-27

I lördags körde jag en tävling på den högsta höjden över havet jag någonsin tävlat på, 2000möh! Det var inte helt utan att jag påverkades av detta! Inför tävling låg ledde jag serien med 30 poäng, Anriette var 7a i förra tävlingen inte 5a som jag trodde så jag hade en ganska stor ledning. Tyvärr tappade jag den lika fullt! Det blev en ganska hårt tävling för min del, det var tre gånger då det var farliga utbrytningar som var loss och jag var tvungen att jaga ikapp. Det gick bra tills vi kom till en 2km lång och väldigt brant backe ca 12 km från målet. Vi var 8 tjejer tillsammans i en liten grupp och 1,5km upp i backen var det som att jag gick in i en vägg, dom seglade iväg från mig som om jag stod still. Fler kom bakifrån och passerade och jag kunde inte hänga med, det var en otäck känsla, fanns inget alls i benen. Efter backen försökte jag jaga men det gick inte, klämde ur varenda liten gnutta energi ur benen men det svarade inte alls. Precis innan mål kom en till backe och där passerade fler tjejer mig. Jag var inte ens topp 10 i tävlingen och blev utan poäng, Anriette blev 3a och tog över ledningen med 5p.

 

Det var första tävlingen i Sydafrika på ett helt år som jag inte varit på pallen! Antar att vi alla kan ha våra dåliga dagar…

 

De kommande 3 helgerna är serietävlingar och de är alla på höghöjd. Jag har lärt mig något av detta och hoppas att jag ska kunna köra bättre i dessa. Jag kommer att åka till Johannesburg på söndag efter tävlingen i Bloemfontein och stanna där i 2 veckor, de 2 sista tävlingarna är i det området. Dels slipper jag flyga varje helg och dels kan jag acklimatisera mig till den höga höjden.

 

Jag har också bestämt mig för att åka hem över jul, det var 6 år sedan jag sist firade jul med min familj så det ska bli kul, hoppas det blir en vit jul!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)