Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Cape Town Cycle Tour MTB Challange

2017-03-07

Det är alltid roligt med hemmatävlingar och CT Cycle tour MTB Challange (MTB Argus) som går strax utanför Stellenbosch kallar jag en hemmatävling, man kan sova hemma och det är nära till start och så vet man alltid var man är längs banan, trots det så trodde jag ett tag att jag hade kört fel...

 

Jag skulle försvara vinsten från förra året och mitt hårdaste motstånd skulle bli Mariska Strauss, tjejen som blev 2a på Tankwa och som vann etappen då jag och Esther hade punktering. Hon är i bra form så det skulle bli en hård dag. Vi kom iväg tillsammans men jag kände att jag hade övertaget i de första kortare backarna och kunde gå ifrån, men efter ca 15 km när jag tittade bakåt så såg jag henne och första gången jag passerade Craig, som var med och langade vatten, sa han att jag hade 30 sekunder. Jag hade riktigt bra ben för dagen och kände att jag kunde trycka på lite mer för att öka tempot och vid nästa passering fick jag höra att jag hade 2 minuter. Det var dock här emellan som jag började undra om jag hade kört fel då jag kom ifatt en kille som såg exakt likadan ut (lika kläder, cykel osv) som en kille jag hade kört ifrån för en stund sedan, jag tänkte att jag kanske gjort någon extra sväng och nu var bakom istället… Jag frågade honom om vi hade kört ihop tidigare men han sa nej – lättnad!! Jag kunde utöka försprånget ytterligare och gå i mål 3.17 minuter före Mariska.

 

Jag var förstås jätteglad över segern men det jag var mest glad över var hur formen kändes. Epic formen är på väg och det här var det bästa jag har kört i år vilket är helt enligt hur det ska vara! Nu är det färdigtävlat inför Epic med precis under 2 veckor kvar är det dags att dra ner på träningen och som det så bekant heter, vila sig i form :-)

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)