Jennie Stenerhag

Senaste nytt

Hemmatävling på Lugnet

2017-05-29

Det är alltid kul att tävla på hemmaplan och jag såg verkligen fram emot Långa Lugnet vilket var andra deltävlingen i Långloppscupen. I år hade jag varit hemma lite längre innan tävlingen än jag brukar vara och hade hunnit köra de 3 slingorna flera gånger och det skulle bli skoj att få köra dessa slingor och stigar i hög fart. Samtidigt är det lite extra nervöst att tävla hemma då det kommer vänner och familj som inte brukar komma och se på mina tävlingar och självklart vill jag köra bra då.

Det var torrt ute på banan och solen sken, det var nog varmaste dagen sedan jag kom hem till Sverige för några veckor sedan. Många ”klagade” på att det var FÖR varmt men jag tyckte det var helt lagom och skönt med lite värme, speciellt efter de kalla veckor vi haft!

Vi hade egen damstart 30 minuter före herrarna och det var kul att se ett så stort startfält! Banan hade en ny startbacke i år, uppför ”Mördarbacken” på Lugnet. Louise Rundqvist satte fart uppför och halvvägs upp tog jag över, vi kom loss direkt tillsammans med Hanna Bergman. Vi 3 körde tillsammans ut på de första grusvägarna och efter att Louise hade tappat efter ca 20-25 minuter så körde jag och Hanna tillsammans hela första slingan. Det fanns ett spurtpris inne på Lugnet efter första loopen och min plan var att gå först in i ”Gamla mormor”, en handgrävd utförsbacke på någon kilometer, det fanns även 4st 180 graders kurvor efter utförsbacken och innan spurtpriset. Jag hade märkt att jag var lite bättre på kurvtagningen och kände att jag kunde ta spurtpriset om jag bara gick först in på arenan. Jag höll ett så högt tryck som jag kunde uppför sista stigen mot toppen och fick en lucka på några meter vid ingången till Gamla mormor. När jag kom ner i botten och in på arenan hade jag fått en stor lucka och kunde gå först över linjen till spurtpriset. Jag gick ut på andra loopen i ledning och körde på, jag tittade bakåt ibland och såg Hanna i början men efter ett tag såg jag henne inte längre. Det var kul att köra på de stigarna som jag kört så mycket! Jag hade hoppats på att få höra hur stor ledningen var vid varvningen ut på 3e loopen men jag tror speakern missade oss tjejer för jag hörde ingenting. Vid två ställen på tredje loopen går banan så att man ser de mötande cyklisterna och vid båda tillfällena såg jag Hanna, vilket betydde att hon var några minuter bakom. Jag behövde inte gå för fullt vilket var ganska skönt. Det var jättekul att komma först (av alla då herrarna inte hunnit ikapp) in på arenan och gå i mål. Tack till alla som kom och tittade på tävlingen, det var kul att höra alla hejjarop längsmed banan!

Benen kändes bra idag och formen håller i sig, nu gäller det att hålla i den här formen fram till VM som är om precis 4 veckor. 

I början av startbacken. Foto: Eva Önnemar mtbfoto.se

Ute på första loopen tillsammans med Hanna. Foto: Mats Andersson

Nerför "Gamla Mormor" Foto: Eva Önnemar mtbfoto.se

In på arenan strax innan målgång. Foto: Mika Snell

Pallen: Hanna, jag, Sara, Fanny och Ingrid.

Det var morsdag så det blev en bild på 3 mammor i min familj, min brorsdotter Jessica med Dominic, min faster Maj, jag och mamma. Foto: Kusin Stefan Hjort

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)