Jennie Stenerhag

Senaste nytt

SM MTB Långlopp 2014

2014-07-28

Att försvara en titel kan vara en svår uppgift, det blir en del press och då framför allt från en själv. Det här upplevde jag inför helgens SM i Långlopp i Alingsås. Jag hade varit nere i Alingsås i några dagar för att testa banan, tack Åsa och Peter för sällskapet och guidningen! När tävlingsdagen började närma sig började jag bli ordentligt nervös, det gäller att kunna hantera nervositeten på rätt sätt!

 

Det har varit mycket kring det här med att SM krockade med en långloppscupstävling vilket jag anser var ett stort misstag från förbundets sida, det ska bara inte hända! Jag valde att köra SM då det betyder mycket att få den ära att köra ett år i Svenska mästartröjan. På startlinjen fanns både Åsa, som blev 2a förra året på SM och Emmy som var 3a, de skulle bli mitt hårdaste motstånd för dagen! Åsa verkade vara i bra form i onsdags när vi tränade och Emmy var nära mig på senaste tävlingen. Min plan var att komma före dem in på första stigpartiet och sen försöka hålla dem bakom.

 

Starten gick bra och min plan lyckades, det var lite korvstoppning på första stigen men det gjorde inte så mycket eftersom jag följde min plan. Jag hade ett bra flyt i åkningen och tryckte på så mycket jag kunde utan att stumna. Jag tappade någon klunga här och där, körde ensam ibland och hittade nya personer att köra med, som det brukar vara på långlopp. Jag hade stor fördel av att ha sett banan innan, det var speciellt på de tekniska partierna som jag kände att jag hade bra flyt och tjänade tid idag. Vid varvningen fick jag höra att jag hade haft 1,5 minuts lucka efter bergspriset och det visade sig att jag hade en 3 minuters ledning vid varvningen. Den utökades till 6,5 minuter i mål! Sista varvet, där de flesta backarna fanns, gick bättre än väntat, jag vet aldrig om jag har gått ut för hårt vilket jag har en tendens till att göra. De sista kilometrarna som var på stig hade jag bara ordet ”Fokus” i huvudet, så att jag inte skulle göra något misstag!

 

Det var en otroligt skön känsla att komma i mål som SM-guldmedaljör och en stor lättnad över att lyckas försvara titeln och få köra i mästarkläderna i ännu ett år!! Det ser jag fram emot!

 

Alingsås och Allebike hade verkligen gjort en fantastiskt bra SM bana, den var teknisk och tuff och utmanande, precis som en SM bana ska vara!! Tack för ett bra arrangemang!

Starten

Mot mål

 

Prispallen med Emmy och Åsa

 

Dagen innan SM gjorde jag en fotografering för Pronghorn, så nu får jag fortsätta köra i de här kläderna:-)

Antal kommentarer: 1

2014-08-01 17:13:52 - JAN, E-postadressen är dold

STORT GRATTIS!

JAN

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)